Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festen spårade ur

Annons

De fanns på Holmgatan utan att veta vad de skulle ta sig till. På stans andra nöjesställen kom de inte in.

De föll för åldersgränsen. En del som bodde inne i stan gick hem.

Andra avvaktade och en del hade inget val alls. De måste vänta i kylan tills föräldrarna hämtade dem efter festens slut.

En tjej från Övertänger var riktigt upprörd på den som ordnat dansen.

Kompisen kom in men inte hon. De åkte tillsammans. Så hon fick stå ute på Holmgatan och vänta tills kompisens pappa kom och hämtade efter dansens slut.

- Inbjuder man 2 000 gymnasieungdomar är det förköp som gäller, sade hon.

Hon var riktigt arg på arrangören. Det vare nog de flesta som stängdes ute. Men de höll sig lugna. Det gjorde däremot inte en del av de 300 som kom in.

De roade sig med att kasta ner flaskor och glas samt spotta ner på gatan.

Först fanns det ett par poliser på plats. Vid 21-tiden började det verka kaotiskt. Poliserna visste inte om det var på dem som flaskorna kastades eller inte. Två polishundar och fyra bilar kallades in som förstärkning.

De möttes av missnöjda och klagande ungdomar. Många ville också ha hjälp med skjuts hem. De fick de inte men vid halvtolvtiden hade de flesta gett sig iväg hemåt. Både poliser och ungdomar. Då fanns det bara 25-30 kvar utanför.

En kille utmärkte sig. Full, stökig och illamående fick han åka till cellen i Borlänge.

Och hundägare och andra ska nog inte gå ut innan renhållningen röjt upp. På Holmgatan finns det fullt med tomma burkar och krossade flaskor.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons