Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festen gick med vinst

Annons

- Föreningen har ett styrelsemöte på fredag eller måndag där vi lämnar ett officiellt besked men vi vill dubbelkolla allt först, säger Christer Elfving, ordförande i Hedemora - en levande stad, som arrangerade Daldansen.

En exakt siffra över antalet besökare kan han inte lämna, eftersom föreningen inte registrerade de olika biljettyperna i insläppet. Publikmängden är bara uppskattad utifrån intäkterna.

- Att vi på ett mer effektivt sätt ska ha kontroll på alla som kommer in är en lärdom av detta. Det bästa kanske vore ett vändkors.

Det totala antalet besökare i Sveaparken är heller inte känt, då gratisbesökare inte räknades. Klart är i alla fall att Daldansen kommer att gå med vinst.

- Vi kommer inte att nå det resultat som vi hoppats på, men vi kommer att nå ett positivt resultat. Jag är nöjd med det och den arbetsinsats som vi har gjort.

Invigningsdagen med Daniel Lindström och Wilmer X på programmet fick den lägsta publiksiffran. Det kom 1200-1300 människor mot budgeterade 1500.

- Det var en besvikelse, invigningen drog inte alls så mycket publik som vi hoppats på. En del tyckte nog att biljettpriset var för högt, och folk har också vant sig vid att Daldansen är onsdag till söndag.

Onsdagen med dragplåstren Rootvälta och Mendez gick ungefär som väntat, med närmare 2000 betalande. Nästa avgiftsbelagda dag var fredagen, som hade ett lägre inträdespris. Det gav 3000 besökare, vilket var mer än i kalkylen.

Även lördagen med uppträdanden av Pain och Alcazar gick bättre än budgeterat. Här kan Christer Elfving lämna en precis siffra.

- Det var 1641 personer som löste inträde på plats. Sedan finns ett mörkertal i de 1000 personer som hade Daldanskortet, vi beräknar att ungefär 2500 människor fanns i parken.

Angående artisterna säger han att de flesta uppträdandena drog ungefär så mycket publik som arrangören förväntat sig, med Alcazar och Elin Sigvardsson som positiva överraskningar.

- Till nästa år kan det bli flera lokala band, säkra kort som har en trogen publik, som sedan kompletteras med någon större artist.

Målsättningen är att hålla biljettpriset under 200 kronor till varje enskild kväll, annars har riktlinjerna för nästa års Daldans ännu inte diskuterats i föreningen.

- Vår första prioritet är att kunna säkerställa avbetalningarna på vårt lån till kommunen, säger Christer Elfving.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons