Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festen där alla är stjärnor

Annons

Alla är med, alla kan, alla är bra. Att få stå på Dalhallas stora scen och spela, sjunga, dansa för föräldrar, vänner och syskon är stort och märkvärdigt.

Föräldraföreningen på Daljerk och Nyhedsskolorna i Rättvik ansvarar för arrangemanget. Det var andra gången musikskolans lärare och elever medverkade i den stora konserten i Dalhalla och alla är med.

Engagemanget för det barnen gör är stort i Rättvik. Det är en spelande och sjungande kommun.

Musikskolan är öppen för olika samarbetsformer och drömmen är en stor, gemensam skolavslutning för kommunens alla skolor i Dalhalla, berättar Margareta Mattsson, fiollärare och violinpedagog på musikskolan.

Exakt hur många barn och vuxna som kom till Dalhalla på onsdagskvällen är svårt att uppskatta, men det var många och de fick bland annat höra Gärdebylåten, Fjäril vingad syns på Haga, Allegro och alla musikskolans elever som i år går ut nian fick diplom.

När barnen vinkat till pappa och mamma och småsyskonen i publiken matat fiskarna i Dalhallas blå vatten var det dags för final, allsång med Tomas Ledins Sommaren är kort och Mats Paulssons Sången om sommaren.

KATARINA CHAM /MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons