Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest på nya dagiset

Annons

Under de stora lönnarna i en del av Boda Hus öppnades i början av augusti den nya förskolan.

När allt kommit i gång bjöds föräldrar, barn och anhöriga till invigningsfest på onsdagskvällen.

Alla vill fira det fina nya daghemmet som ska kännas riktigt hemtrevligt.

Det var en av personalens intentioner när den arbetade med planeringen.

Huset som också innehåller bland annat bibliotek och samlingslokaler byggdes 1990 men lokalerna där dagis i dag finns har knappt använts.

Seja Nygårds visar dockhörnan med köksinredning av furu, byggrummet med mekano, lego, mysrum med skön soffa där morgonsamlingarna hålls. Vilrum och lekrum, målarrum, rum för vattenlek och så matrummet med höga vackra fönster som släpper in ljus från trädgården är också källor till glädje.

Barnen leker i den runda sandlådan och samlar äpplen från egna äppelträd till fruktstunden. Leken i den konstgjorda bäcken och vattenfallet tar aldrig slut.

- Vi har själva varit med och planerat, ritat och köpt in möbler och material. Det är fantastiska lokaler och en härlig miljö. Naturligtvis trivs vi alla här, säger Seja.

Lisa, Gunnel och Seja som arbetar på daghemmet var alla tidigare dagmammor i Boda. Det finns en dagmamma kvar i Boda. 16 barn är inskrivna och det finns också en viss kö.

Linda och Jeppe, Jesper, Amanda och de andra barnen är nöjda, och snart kommer de nybeställda myskuddarna, och utegrillen är också snart färdig i trädgården.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons