Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest när Oreparken firar jubileum

Annons

Under jubileumsfirande kan besökarna ta del av en utställning om Oreparkens historia och även en videofilm från invigningen år 1936. Den unika filmen är gjord av Sven Florén. Det blir dessutom skattjakt för barnen, Kulturpalatset bjuder på dansshow och Furudalsflickorna dansar. Det blir även agilityuppvisning och undervisning. Dessutom blir det servering, lotterier, chokladhjul och loppis.

Parken har genomgått och genomgår ganska omfattande renoveringsarbeten. Det mest akuta behovet nu är ett nytt tak.

-Vi har fått pengar från både Siljans vattenregleringsfond och från Skattungen-Oresjöns vattenregleringsfond, för att lägga ett nytt tak. Totalt har vi fått 78000 kronor, berättar Sören Kratz.

Men det behövs mer pengar för renoveringen, därför gick det tidigare ut ett upprop där man vill få Orebygdens folk delaktiga genom att bidra ekonomiskt, men även komma med synpunkter på verksamheten. Målsättningen är att samla in 100000 kronor för att även kunna åtgärda hela fasaden.

-Det går bra och jag tror vi når målet så att vi kan påbörja renoveringen och att vi har en fräsch park till hösten, säger han.

Under vintern 2004-2005 färdigställdes nya toaletter genom ett ekonomiskt bidrag från Framtidsutsikt Siljan. Och under vintern 2004-2005 reparerades köket, det var möjligt genom att man fick ett bidrag på 15000 kronor från vattenregleringsfonden för sjöarna Skattungen och Oresjön.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons