Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest för nya präster

Annons

- Vi ser verkligen fram mot en ny tid i Lima och Transtrands församlingar. Det här blir en nystart som vi tror mycket på säger kyrkonämndens ordförande i Lima-Transtrands pastorat, Börje Holgersson.

Alla är överens om att lägga gammalt "groll" bakom sig. Nu ser de fram mot något som kan bli mycket bra. Redan till söndagen arrangeras en stor församlingsfest vid Kläppens Värdshus i Tran

strand. Alla är välkomna säger nye kyrkoherden Arne Söderbäck.

Vid församlingsfesten närvarar bland annat biskopen Claes-Bertil Ytterberg från Västerås. Vid såna här tillfällen är det kutym att biskopen hälsar den nye kyrkoherden välkommen och kyrkoherden i sin tur komministern vid en högtid i kyrkan.

Men för första gången får biskopen Claes-Bertil Ytterberg vara med om en annorlunda "installation".

- Vi tyckte det var lämpligt att förlägga installationen till Kläppens Värdshus på gränsen mellan Lima och Transtrand och att biskopen får välkomna båda prästerna säger nye kyrkoherden Arne Söderbäck som ser fram mot sitt nya arbete.

Vid Värdshuset blir det ett digert program, med mat och underhållning som leds av Anette Jonsson-Lill. Medverkar gör Transtrands kyrkokör, Tonicakören, Transtrands Spelmanslag, Maria Röjås, Lars Halvarsson, Sara och Mattias Helje, Uncut, "Olof i skogen" Halvarsson och Åke Edvinsson med flera. Det ordnas också uteaktiviteter.

Söndagen 22 september hålls gudtjänster i Lima kyrka och Sörsjöns kapell och söndagen 29 september i Transtrands kyrka och Rörbäcksnäs kyrka. Vid dessa gudstjänster medverkar både kyrkoherde Arne Söderbäck och komminister Jan Busk.

- Då ska vi höra oss för hur församlingsborna vill ha det. Vi ser fram mot det, säger kyrkoherde Arne Söderbäck.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons