Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femtal i medaljörer

Annons

I P15-16 blev det guld i stafetten till tre 14-åringar från Lima - Robin Westling, Tobias Arwidson och Magnus Larsson. Trots att remskyttet är nytt för de här unga killarna var de så stadiga på hand att det räckte till att bärga guldet i en tuff sekundstrid med Bore från Torsby. Robin tog också hem en bronsmedalj individuellt.

Systrarna Johanna och Madelene Johansson är juniorer men tävlade i stafett med seniordamerna och tog där en bronsmedalj.

I damjuniorklassen individuellt vann Johanna guld på distans och silver på sprint. Inför kommande säsong ingår Johanna i juniorlandslaget.

Madelene hade det tuffare. Genom oklarheter i regelverket tvingades hon tävla som senior, fast att hon är sistaårsjunior.

Hon fick alltså tampas i seniorklassen, men tog ändå silver i sprint och en fin fjärdeplats på distans.

- Det gick väl ganska bra, men jag är besviken för att jag inte fick tävla som junior, säger Madelene som gått ut skidskyttegymnasiet i Torsby och nu gör en hårdsatsning på sin sport.

Närmast på programmet har hon ett träningsläger med norska skidskyttar i Lillehammer och ett par träningsläger i Österrike har hon planerat in under hösten. Målen i vinter är SM och VM för juniorer.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons