Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem vill bli ny kulturchef

Annons

Monica Borg kommer att jobba året ut och målsättningen är att hitta hennes ersättare i god tid innan hon lämnar jobbet. När ansökningstiden hade gått ut var det fem personer som sökt jobbet.

Monica Borgs uppdrag är nu att ta in referenser på de som sökt jobbet och i slutet av månaden är det tänkt att anställningsintervjuerna ska påbörjas.

Av de fem som sökt kommer tre från Småland. Fredrik Hammar, 42 år, kommer från Eksjö och jobbar där som bibliotekschef. Nils Olov Thomas, 56 år, är bosatt i Sävsjö och arbetar där som bibliotekschef.

Den tredje smålänningen är Karin Westberg, 51 år, från Kalmar. Hon har bland annat vikarierat som kultur- och fritidschef i Mörbylånga kommun. Hon jobbar för närvarande med ett kulturprojekt på södra Öland.

Den fjärde sökande är Bodil Ellebeack-Larsson, 53 år, från Lund. Hon har jobbat med en rad olika kulturprojekt och har dessutom ett företag inom hälsobranschen tillsammans med sin man.

Slutligen har Jan Weilander, 57 år, sökt jobbet som kulturchef i Smedjebacken. Han är skriven i Sundborn, men jobbar som biblioteksansvarig på Åsö vuxengymnasium i Stockholm. Han har tidigare varit kulturchef i Älvdalen, under åren 88-93.

Monica Borg medger att det kan bli ett problem att så många av de sökande inte kommer från närområdet.

-Vi ser naturligtvis helst att en kulturchef bor i Smedjebacken.

Ingen av de anställda inom kulturförvaltningen i Smedjebacken har sökt tjänsten. Det ska dock finnas tre anställda som har den formella kompetens som krävs.

- Ett skäl kan vara att det är ett speciellt jobb som kräver att man ofta jobbar på kvällar och helger, säger Monica Borg.

Hon har gott hopp om att hitta en ersättare till sig själv bland dem som har sökt.

Noterbart är att Bodil Ellebeack-Larsson har begärt att få sin ansökan behandlad anonymt.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons