Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem vill bli gatuchef

Annons

För några år sedan beslutade kommunledningen i Smedjebacken att i stort sett all verksamhet på tekniska förvaltningen skulle flyttas till energibolaget Seab. Kvar på tekniska kontoret blev bara tekniska chefen PO Dahlström.

Nu är det nya vindar som blåser och från och med i höst ska både gatu- och parkavdelningen tillbaka till tekniska kontoret.

Förre gatuchefen Tage Hägerman blir kvar på energibolaget och ska ansvara för va- och sophanteringen. Därför kommer det att anställas en ny gatuchef, som blir direkt underställd Dahlström.

När ansökningstiden hade gått ut var det fem personer som sökt tjänsten.

Förutom Sture Lindstrand är det Anders Danielsson, Ludvika. Han jobbar i dag som uppdragsledare för olika projekt på Swedpower.

Hans-Erik Fredbäck, från Eskilstuna, som är anställd på fortifikationsverket.

Den fjärde sökande är Anders Svensson, från Bjursås. Han är i dag arbetslös men har tidigare jobbat på entreprenadföretaget Peab.

Den femte och siste sökanden är Ulf Nordberg, Borlänge, han är i dag anställd på Borlänge energi och chef för återvinningsanläggningen i Fågelmyra.

Även en driftledare ska anställas och den tjänsten är det 18 personer som sökt. Bland de lokala som sökt finns Sten-Åke Andersson, Söderbärke, Hans Arvidsson, Smedjebacken, Sture Lindstrand, Ludvika, Lars Gustavsson, Smedjebacken, Rolf Långström, Söderbärke, Geza Varga, Ludvika, Hans-Erik Andersson, Ludvika och Patrik Lövberg, Smedjebacken. Lövberg har dock kommit in med sin ansökan för sent och den kommer därmed inte att räknas med.

Dessutom har ett 20-tal sökt tjänsten som städledare.

-Det är många som sökt de olika jobben och det är naturligtvis positivt, även om det innebär mycket jobb att få fram den som slutligen ska erbjudas anställning, säger PO Dahlström.

Han poängterar att de formella kunskaperna är ungefär hälften, den andra halvan ligger på att personkemin fungerar.

-Jag är övertygad om att vi ska hitta rätt bland de som sökt, säger Dahlström.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons