Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem ungdomar skadades lindrigt

Annons

Bilen med de fem ungdomarna var på väg norrut efter den smala vägen på västsidan i Lima. Bilen kördes av en 18-årig Limayngling som kom ner på vänster sida i diket. Föraren fick kast på bilen och samtidigt sladd och körde sedan på höger sida rakt in i väggen på en lada.

Limaungdomarna hade tur som färdades i en större bil då kollisionen blev kraftig mot väggen. Samtliga ungdomar tog sig emellertid ur bilen på egen hand, men de hade en del mindre blessyrer.

Ingen förlorade medvetandet vid olyckan utan alla bedömdes som lindrigt skadade och de fick sätta sig i en annan bil i väntan på ambulanserna.

Tre ambulanser från Malung, Vansbro och Mora kallades till olycksplatsen liksom ett par sjukbilar. Samtliga fördes till Mora lasarett för observation.

Enligt polisen var ingen allvarligt skadad. Någon fick sårskador i ansiktet och någon klagade över ryggsmärtor.

Det finns ingen misstanke om rattfylleri, och man har heller ingen uppfattning om hur fort det gick i samband med olyckan. Allt tyder på att den unge föraren blev överraskad då han hamnade i diket med ena hjulparet, och då gjorde en manöver så att bilen fick sladd.

Bilen fick omfattande skador och fick bärgas från platsen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons