Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem personer allvarligt skadade

Annons

Det var ett sällskap med polska bärplockare som färdades söderut längs 71:an. Av okänd anledning kom bilen ner i diket på högersidan och fortsatte i diket ett 50-tal meter tills en mindre påfartsväg spärrade. Fordonet slog i påfartens vägbank, voltade och fortsatte ytterligare några tiotal meter i diket på andra sidan påfartsvägen innan den våldsamma färden slutade i ett parti lövsly.

Sällskapet hade ändå dubbel tur. Med en anings marginaler åt fel håll kunde bilen hamnat nere i en damm med ödesdigert resultat. Dessutom missade fordonet knappt två telefonstolpar.

Sjukvårdspersonal, räddningstjänst och polis var snabbt på plats. Fyra av personerna kunde omgående hjälpas men en satt fastklämd i vraket. Vårdpersonal gjorde vad som kundes tills räddningstjänsten efter fem-tio minuter klippt av biltaket och personen kunde tas ur bilen.

Tre i sällskapet skadades och fördes till sjukhus men exakta uppgifter om hur allvarliga deras skador är saknas. De två andra fördes också till sjukhus, chockade och med smärre blessyrer.

71:an stängdes en kortare tid av för bärgningsarbeten.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons