Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nya rum kan lösa problem på socialkontoret

Annons

Tidningen kunde igår berätta om den fysiska arbetsmiljön på socialkontoret i Borlänge. De fackliga organisationerna kräver att kommunen agerar. Socialsekreterare tvingas dela rum och lokalerna är så dåligt isolerade att det som sägs i ett av rummen kan höras i rummet intill. Något som äventyrar sekretessen.

Kristina Svensson är nytillträdd ordförande i socialnämnden. Hon säger att nämnden känt till problematiken en längre tid. Men att det kanske blivit värre när personalstyrkan blivit större. Missbruksenheten har också flyttats till kontoret. När hon tillträdde som ordförande vid årsskiftet fick hon omgående information om läget.

En tjänsteman har i uppdrag att titta på hur situationen ska lösas. För politikerna är helt överens med de fackliga organisationerna att så här kan det inte fortsätta.

- Det är ett stort paket. Inte bara lokalfrågan utan även receptionen och säkerheten ska vi se över, säger Kristina Svensson.

Det har talats om ytterligare fem rum, vilket facket tycker är bra, men otillräckligt. Svensson är medveten om att det kommer att kosta pengar att få ett väl fungerande socialkontor:

- Självklart är det så. Men det ska fungera för den som besöker förvaltningen. Det som sägs ska inte höras i ett annat rum. Man ska inte sitta två och två.

Kristina Svensson lovar en lösning:

- Men inte till imorgon. Det tar tid då det är ett stort paket. Vi måste se på helheten.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons