Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem misstänks för mordet

Annons

En 27-årig man hämtades i sin bostad mitt på dagen i går. På eftermiddagen tog vice chefsåklagare Catharina Wikner beslut om att anhålla honom, skäligen misstänkt för mord.

Enligt polisen har X-teams inre kärna försvagats avsevärt genom de senaste dagarnas insatser.

Ytterligare två män, den ena i 27-årsåldern, den andra en 35-åring, delgavs i går även de misstanke om mord. Men de håller sig undan.

- Det finns indikationer som tyder på att de flytt utomlands, säger kommissarie Sven-Åke Petters.

I dag hålls häktningsförhandlingar mot den 18-åring och den 21-åring som anhölls i onsdags kväll. Misstankegraden har nu höjts till sannolika skäl.

De båda unga männen är medlemmar i X-team men har hittills inte lagförts för några grova brott.

18-åringen är ostraffad och 21-åringen har endast dömts för lindrigare brott.

Vice chefsåklagare Catharina Wikner hade i går kväll inte lämnat in någon häktningsframställan mot den 31-åring som misstänks för skyddande av brottsling.

De ytterligare tre män som i går delgavs misstanke om mord tillhör den inre kärnan i gänget och har varit aktuella i andra brottsutredningar.

Nu är alltså fem personer misstänkta för att ha deltagit i den misshandel som ska ha lett till en 28-årings död. Men någon kropp har man inte kunnat hitta.

- Det är förstås viktigt för oss att hitta kroppen. Det går att ha en rättegång utan att ha hittat den, men då blir det otroligt mycket svårare, säger Catharina Wikner.

Polisen har fått tips om olika platser och gjort eftersökningar, dock utan resultat.

- Vi behöver fler tips. Det spelar ingen roll om man tror att någon annan redan lämnat ett tips, det är värdefullt ändå, säger Catharina Wikner.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons