Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem miljoner plus för Ludvikahem

Annons

Ludvikahems vd Ingemar Lindvall berättar detta för tidningen men någon direkt glädje märks inte i rösten.

Lindvall låter förstå att det finns ingen direkt anledning till det.

- Det här ekonomiska utfallet hänger samman med hur mycket underhåll vi hinner utföra under perioden. I år har vi inte gjort så mycket under våren och det beror på att tjänsten som byggnadsingenjör varit vakant.

- Nu har vi en person på den tjänsten och det betyder att vi under andra halvåret kommer att utföra så mycket planerat underhåll som vi hinner med.

Enligt bolagets budget ska det i år investeras cirka 28 miljoner kronor i underhåll. En av de enskilt största åtgärderna är renovering av stamnät och badrum i huset vid Prästgårdsgatan 13 bakom brandstationen.

- I en tidigare etapp har vi klarat av åtta badrum och nu återstår sju badrum. Jag utgår från att dessa arbeten blir klara före årsskiftet.

Vad gäller det ekonomiska utfallet totalt sett så räknar Ludvikahem trots allt med att i bokslutet för 2004 redovisa ett överskott på en eller ett par miljoner. Detta trots att bolaget har fler outhyrda lägenheter än vad man kalkylerat med.

Därmed blir intäkterna mindre än beräknat men detta kompenseras åtminstone till viss del av att Ludvikahem budgeterat för ett högre ränteläge. Låga räntor ger lägre lånekostnader. Viktigt i sammanhanget är också att bolaget hittills lyckats hålla personalkostnaderna enligt budget. Någon minskning av personalen är inte planerad.

Ingemar Lindvall förklarar att bolaget i ett par omgångar genomfört mer omfattande personalminskningar och att organisationen nu ligger på miniminivå. Men rivs fler hus kan följden bli att ytterligare personal måste plockas bort.

- 1986-1987, när jag kom till bolaget, var det bortåt 110 personer som jobbade här. Nu är vi nere i 48 tjänster, konstaterar Lindvall.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons