Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem miljoner för cykelväg i Gräsberg

Annons

Nadja Eriksson (c) vill att kommunen i samarbete med Vägverket planerar för en cykelväg mellan Gräsberg och Svarthyttan (Morbergsvägen).

Det är livsfarligt för barnen som cyklar till badplatsen vid Malsjön att åka efter riksvägen, framför Eriksson i sin motion till kommunfullmäktige.

Politikerna i tekniska nämndens arbetsutskott har förståelse för önskemålet men avvisar det, dels av ekonomiska skäl, dels för att man anser att det finns angelägnare gång- och cykelvägsbyggen.

Enligt projekteringschefen Christer Lindberg skulle en kilometer cykelväg från Gräsberg till Malsjön kosta cirka 1,6 miljoner kronor. Delen mellan badplatsen och Svarthyttan är ungefär 2,5 kilometer och här beräknas kostnaden till omkring 3,5 miljoner kronor.

Arbetsutskottet föreslår nämnden att rekommendera kommunfullmäktige att kommunen inte, vare sig helt eller delvis, bekostar cykelväg mellan Gräsberg och Svarthyttan.

Dock tycker man att tjänstemän vid kommunen kan höra med Vägverket om möjligheten till ett byggande i statlig regi av i första hand delen mellan Gräsberg och badplatsen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons