Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem fredagar kan bli fridagar för eleverna

Annons

- Det är föräldrarna som får bestämma. Det är ju alltid så att föräldrarna och barnen får anpassa sig efter skolan, men nu kanske skolan måste anpassa sig efter deras önskemål, säger Stefan Linde.

Bakgrunden till förslaget är, enligt skolchefen, att många föräldrar har svårt att ta ledigt en hel vecka och vara tillsammans med sina barn, som tanken var från början med detta lov.

- I stället går många barn ändå på fritids, eller hänger ute på byn under lovet och det var ju inte riktigt meningen med lovet, då blir det ju inget lov för barnen, säger Stefan Linde.

- Mitt förslag är att vi ska ge dem fem långhelger och under de lovdagarna kommer vi att ordna sagostunder för de yngre och andra aktiviteter för de äldre barnen på biblioteket.

- Jag har skickat ut det här förslaget till alla föräldrar och bett dem som inte vill ha denna förändring att höra av sig. De som tycker att förslaget är bra behöver inte höra av sig, säger Stefan Linde.

Hittills har skolchefen fått in 10-15 negativa svar från de 800 barnens föräldrar.

- Om utfallet blir positivt så ska jag ta upp saken med personalen på skolan.

- Vi är ju till för barnen i första hand och om detta kan göra det bättre för barnen så ska vi rätta oss efter dem, säger Stefan Linde.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons