Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem belönades för paj och pizza

Annons

- Det är premiär för att premiera en av våra anställda, sade Ingrid Landgren som är ansvarig för utvecklingen av nya produkter.

Ulrika som arbetat på Procordia i mer än 13 år är mammaledig just nu.

Den tacopaj som hon fick idén till och utvecklade hemma vid spisen lanserades hösten 2001. Förra året tillverkade Procordia i Vansbro 700 000 sådana pajer. Hela produktionen av pizzor och pajer uppgår till 30-40 miljoner stycken på ett år.

- Det är viktigt att vi ligger före våra konkurrenter och kunder med nya produkter. Ulrikas tacopaj är vår första produkt som varit framgångsrik på intäktsidan, förklarade personaldirektören Christer Grönberg som också passade på att prisa den anda som råder på Vansbrofabriken.

Ulrika fick 50 000 kr för sin tacopaj.

Anders Munters, Andreas Tännström och Ove Lissmors fick dela på 25 000 kr för en uppfinning som också hade med tacopajen att göra.

Då pajen gräddades svällde den upp så att den var svår att få in i kartongen. De tre uppfinnarna kom på att om en rulle monterades ovanför bandet efter ugnen skulle pajen tryckas ihop lagom mycket. Anders Eriksson fick 71 354 kr för att han gjort en konstruktion så att flödet av pizzamackor till infrysningen effektiviserades och stödfrysningen kunde slopas.

Procordia i Vansbro har 193 personer anställda.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons