Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem alternativ för väg 45

Annons

Fyra alternativ för riksväg 45, på sträckan Trunna-Vattnäs mellan Mora och Orsa, samt ett femte med förbättring av befintlig väg. Det är resultatet av en större vägutredning som Vägverket Region Mitt tagit fram.

Enligt Rolf Wimark, på Vägverket, har ursprungligen 15 olika vägalternativ fått en ordentlig bearbetning i utredningen.

- Efter utvärdering återstår fyra alternativ samt alternativet med befintlig väg. Tre av alternativen ligger på den västra sidan av den befintliga sträckningen och det fjärde alternativet på den östra sidan, säger Rolf Wimark.

När tidningen når Rolf Wimark är han på tjänsteresa och kan inte i detalj redogöra för de fyra alternativen.

Han uppger att vägutredningen och miljökonsekvensbeskrivningen ställs ut under tiden 20 december-9 februari nästa år på bland annat kommunhuset och sockenbiblioteket i Orsa.

Den 17 januari blir det öppet hus i kommunhuset i Orsa, där personal från Vägverket finns på plats för information och möjlighet att svara på frågor.

När det senast hölls ett offentligt möte om den aktuella vägsträckningen med Vägverket i Orsa, i juni 2005, framkom att kravet på en utbyggd väg skulle medföra en vägtyp, som kallas 2+1. Den finns numera vid östra infarten till Mora på riksväg 70 mot Rättvik.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons