Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felprogrammerade kassaapparater

Annons

Nu har jag en längre tid irriterat mig på matbutikernas slarv!

Var och varannan gång är det fel pris inprogrammerat i kassan och nästan alltid för mycket. Det är väldigt underligt att det aldrig är åt andra hållet, att ett extrapris råkar ligga kvar längre än erbjudandet gäller.

Personligen tror jag att matbutikerna medvetet väljer att "råka glömma" att ändra priset för att dryga ut sin förtjänst.

Man ser allvarligt på dem som snattar och för dem väntar dryga böter men butikerna själva som lurar oss på massor av pengar slinker väldigt enkelt undan, eller vad tycker ni? Den enda butik här i Ludvika (åtminstonde som jag har blivit erbjuden detta ifrån) som har ett bra system för dessa felprogrameringar är ICA Matmäster. Där får man en värdecheck på 25 kronor vid upptäckt fel. Det är ett bra initiativ som gör att man genast förlåter misstaget. Andra butiker verkar enbart tycka att man är jobbig som påpekar fel på kvittot!

Jag skulle tro att alla och envar bidrar med minst 200 kronor extra till butikerna per år på grund av dessa "misstag". Skärp er och se till att uppdatera terminalerna så misstag slipper ske, och skulle det ändå ske misstag, kompensera då era kunder för detta.

MATMORSAN

Mer läsning

Annons