Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felparkerare irriterar

Annons

På fredagsförmiddagen var det dags igen. Böteslappar sattes fast på vindrutorna till en personbil och en lätt lastbil.

- Felparkerarna verkar inte begripa att de försvårar för varutransporterna in till Gallerian. Dessutom är det risk för olyckor om varubilar kommer samtidigt som gående är på väg till eller från Gallerian. Står det felparkerade bilar blir det trångt och risken för olyckor ökar, framhåller Olavi Leppänen.

Han uppger att vissa fordonsägare gjort det till en vana att parkera här. Trots att de gång på gång får parkeringsböter verkar de inte ta reson.

- En del betalar inte sina böter, det är hopplöst. Och polisen verkar inte kunna hjälpa oss. Måste det gå så långt att vi tvingas ta lagen i egna händer och flytta undan felparkerade fordon undrar Leppänen.

Håkan Löfqvist, tillförordnat stationsbefäl vid Ludvikapolisen, bekräftar att polisen inte kan ta i tu med dem som felparkerar på privata mark.

- Vi kan bara ingripa om ett felparkerat fordon på något sätt utgör en trafikfara. Vi kan också ingripa om fordonet står i vägen till exempel framför ett garage, upplyser Löfqvist.

NLT har också talat med en av dem som felparkerat på fredagsförmiddagen. Mannen bekräftar att han brukar ställa sitt fordon inne på Galleriaparkeringen och att han fått böteslappar flera gånger.

Mannen förklarar sitt beteende med att han har ärenden till lokaler i närheten och ser det som bekvämt att parkera vid Gallerian.

- Jag förstår inte att de går till tidningen med det här. Det vore väl bättre att de vid Gallerian pratade med mig först, säger han.

Gallerians vaktmästare kräver att de olagliga parkeringarna upphör. Det vore mycket illa om vissa fordonsägare fortsätter att nonchalera parkeringsbestämmelserna och att det slutar med en olycka med gående inblandade.

- Blir det ingen bättring får vi fundera på att spärra av området, till exempel med bommar, säger Olavi Leppänen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons