Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktigt "upptaxerad"

Annons

Svar till Jan Wiklund, moderat oppositionsråd i Landstinget Dalarna.

När jag skrev artikeln om moderaternas annons var bakgrunden följande:

I annonsen var det angivet att Folkmusikens Hus i Rättvik erhållit 915 000 kronor för år 2001. Detta är fel, vi har för 2001 erhållit 325 000 kronor i en medfinansiering i ett EU-projekt. Resterande medel betalas ut under 2002 och 2003.

Min undran är: Hur många andra av de uppräknade anslagstagarna, är det som kanske är felaktigt "upptaxerade"?

De uppgifter man delger allmänheten ska vara riktiga. Om de inte är det och blir tillrättalagda, så behöver inte detta vara röstfiske.

Vi, som på ideell bas vill göra något bra för hela samhället, (det är en form av friskvård), skapar arbetstillfällen och ett i vårt fall, rikare kulturliv. Är vi fel ute som försöker få tillbaka en del av den avgift som vårt land betalar till EU?

Moderaterna vet säkert att man måste ha medfinansiering på lokal, regional och nationell nivå. Och detta är EU! Politiska beslut har vi även där!

Var vänlig och ge ett konstruktivt svar hur vi ska hantera det.

Om moderaterna genom skatteväxling ger oss anslaget från kommun eller annan offentlig myndighet, silar Du då inte mygg och sväljer kameler?

När jag i min förra artikel skrev att arbeta konstruktivt, då menar jag att om man säger nej, så måste man kunna ge ett tips om en variant som kan ersätta det man säger nej till!

ANNA-BRITTA K HALLBLOM

Mer läsning

Annons