Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel tänkt, Berndt Ekström!

Annons

Svar till Berndt Ekström,

den 5 december:

Ekström ironiserar över att Ken Swedenborg bytte åsikt och spräckte den missnöjesfederation han tillhörde under valet, då de fick tre mandat och blev vågmästare i landstingsfullmäktige. Ekström uppger att Swedenborg länge haft engagemang för sjukvården i Västerbergslagen vilket "vi som lever i Ludvika vet".

Han har under många år aktivt deltagit i "kampanjer mot neddragningar inom Ludvika lasarett." Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet var ansvariga och skulle påverkas. Som moderat vill Ekström sannolikt inte inse följande: Vid överläggningarna efter valet så kan Swedenborg ha funnit att högerblockets politik inte gynnade det han eftersträvade som det bästa för folket i Västerbergslagen. Han kanske fann att vänsterblocket tagit till sig av kritiken. Han bröt med sin federations åsikter och bytte sida till den där han kände sig hemma.

Jag tycker att Berndt Ekström bör tänka litet längre än att hänga ut Swedenborg för att ha ändrat sig för pengar. Uppgörelsen med folkkampanjen för sjukvården blev billigare än högerblockets alternativ. Även halvtidsarvoderat uppdrag blir lätt mer en heltid för den engagerade i ett politiskt uppdrag.

Slutligen betraktar jag inte Swedenborg som "politisk" vilde. Han är den ende som fullföljer sitt ursprungliga uppdrag för folkkampanjen för sjukvård. Swedenborg är trogen sitt uppdrag vilket är hedersamt, även om jag inte är någon vän av enfrågepartier.

OSKAR ANDERSSON (S), FRI DEBATTÖR, MORA

Mer läsning

Annons