Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel tågordning om Södra centrum

Annons

Svar till Jonny Gahnshag,

den 11 augusti.

Jonny Gahnshag försöker göra gällande att det bara är falupartiet som inte stöder planförslaget i sin helhet. Genom kontakter vet jag att det finns personer inom de flesta politiska partierna som har ungefär samma åsikt som falupartiet har fört fram.

Falupartiet vill fånga medborgarnas intresse för den fysiska planeringen av Faluns centrum. Gahnshag och hans kolleger i kommunledningen har uppenbarligen misslyckats med detta.

I sin insändare påstår Gahnshag att jag vilseleder folk när jag skriver att det blir färre parkeringsplatser i centrum. Faktum är att det blir färre parkeringsplatser utanför Hemköp/Åhléns genom att den fellokaliserade Knutpunkten tar mark i anspråk. Det tillkommer p-platser bakom järnvägsbanken, i anslutning till Tiskenparkeringen, när det byggs bostäder efter Strandvägen. Men de p-platser som tillkommer är de flesta för de boende, inte för besökare till centrum.

Gahnshag påstår att han kommer att fortsätta att ta till sig synpunkter på hur det framtida Södra centrum ska se ut. Varför har då Gahnshag varit tillskyndare av att detaljplaneringen startats innan översiktsplanen är antagen av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige? Detaljplanläggningen ska utgå från översiktsplanen.

ULF ELGEMYR

Mer läsning

Annons