Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel på Falun

Annons

Nu har det hänt igen. Ett av Faluns största varumärken, Svenska Skidspelen, som vi kommuninnevånare vill känna oss stolta över, blir ett offentligt bråk som bara gör en trött. En aktiv person i detta är, vilket gör mig mest besviken, vårt eget kommunalråd.

Han kliver fram och säger "inga mer pengar till Svenska Skidspelen" samt att han saknar förtroende för några i styrelsen.

Med sina uttalanden i media sänker han sig till en nivå som ett kommunalråd bör hålla sig för god för. Jonny Gahnshag vet mycket väl att det är en avdelning som ligger inom hans eget ansvarsområde som misslyckats med att få fram sponsorintäkter och därmed orsakat årets förlust.

Det kan säkert finnas rimliga förklaringar till att det gick så, men det är inte rimligt eller okey att lägga skulden på andra, inte ens på konsulten man anlitat för uppdraget.

Kan det vara så att kommunalrådets strävan är att Välkommen till Falun (årets sponsoransvariga) ska ta över arrangemanget? I den diskussion som pågår verkar ni helt ha glömt oss funktionärer. Hur tror ni att vi ska kunna motivera oss för att jobba på vår fritid i en ny organisation och, om jag förstått saken rätt, med en ny sportchef (igen!).

Vem ska ni utse som syndabock nästa gång när skidspelen går med förlust? Var finns det goda ledarskapet i vår stad?

FALUBO SOM RÖSTAT PÅ

Mer läsning

Annons