Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel ordning att locka invånare till Dalarna

Annons

Ledande politiker, tjänstemän och näringlivsfolk ringer runt till presumtiva masar och kullor för att få befolkningen att öka.

Vore det inte bättre att börja i rätt ordning?

Läste häromdagen om en flicka som kommit in på ett handbollsgymnasium i Eskilstuna men barn- och fritidsnämnden i Borlänge säger nej till att betala idrottsavgiften. Detta innebär att hela familjen (fyra personer) flyttar till Eskilstuna istället.

Detta är inte det enda exemplet på sådant. Enligt barn- och utbildningsnämnden i Borlänge har man cirka 200 sådana likartade fall varje år. Om alla gör som familjen här, så skulle cirka 800 personer försvinna enbart från Borlänge före varje skolstart.

Det är samma för många andra ungdomar som kommit in på regionala idrottsgymnasier där andra kommuner i Dalarna också säger nej och familjerna beslutar sig för att flytta till den ort där idrottsgymnasiet finns.

Hade det inte varit bättre att stötta dessa målmedvetna och duktiga idrottsungdomar i sin satsning och fått ha kvar sina innevånare istället så hade man kanske inte behövt ragga nya?

MAMMA FRÅN MORA

Mer läsning

Annons