Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel folk sparkas

Annons

Den 23 mars läste jag en insändare med rubriken "Isande okänslig förvaltning". Jag läste i artikeln om att det infördes en ny ledarorganisation inom Hedemora kommun förra sommaren.

Vad innebar det? Var det kanske att man hade planer på att anställa ytterligare ett antal odugliga personer inom ledningsfunktionen. Kommunen har ju som bekant en ganska ansträngd ekonomi med sparkrav som följd.

För skolförvaltningen innebär det åtstramningar, detta i sin tur får till följd att man går ner på "verkstadsgolvet" och tar bort dem som duger någonting till.

Man skulle utan vidare kunna ta bort ett tiotal så kallade tjänstemän och kvinnor inom ledningsfunktionen, utan att det skulle märkas.

Bland annat dem som misslyckats på ett ställe och fått en reträttpost på något annat ställe inom förvaltningen.

Ett annat exempel på skolförvaltningens många lysande idéer när det gäller sparande: För cirka ett år sedan tänkte man sig dra ner på skolmåltidspersonalen vid Jonsboskolan. Tanken var att man skulle avskeda några tanter och sedan frakta lagad mat ifrån centralköket i Hedemora.

Man tar sig för pannan! En osökt undran i sammanhanget: Är det bara jag som inte har förstått finessen med den här typen av idéer? Som tur var blev hugskottet inte realiserat.

Ytterligare en undring: Varför orkar inga rektorer inom Hedemora kommuns skolförvaltning stanna kvar på sina poster?

Kan det vara så att kraven på dem blir omöjliga att genomföra, därav flykten ifrån rektorstjänsterna.

Ställs det inga krav på engagemang och intelligens hos de förtroendevalda inom skolförvaltningen? Tycker berörda beslutsfattare att fotfolket borde få vara med och tycka vid nya tillsättningar av exempelvis rektorer?

FÖREDETTING SOM VAR HELT OBEKANT

Mer läsning

Annons