Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel fokus på skuldsaneringen

Annons

Den 27 september inbjöds massmedia till en pressinformation om arbetarrörelsen i Dalarna och dess syn på det förslag till förändringar av skuldsaneringslagen som i augusti lämnades till justitiedepartementet.

Hyresgästföreningen, LO-distriktet samt Verdandi presenterade ett yttrande över utredningen, en skriven information om de brister som finns i såväl förslaget som i den nuvarande lagtexten samt effekter av dessa brister i det praktiska socialpolitiska arbetet.

Ett yttrande som väl beskriver organisationernas socialpolitiska engagemang för de sämst ställda och visar exempel på aktivt föreningsengagemang i samhällsutvecklingen.

Tidningen publicerade en artikel som på ett flagrant sätt utelämnade all den informationen.

Istället väljer man att måla ut mig som en ideell skyddsängel, vilket innebär ett underkännande av folkrörelsernas roll.

Jag medverkade endast som initiativtagare till en kamratstödsverksamhet med skuld- och budgetrådgivning under åren 1998-2002. Jag är i dag inaktiv på grund av sjukdom och avflyttad från Dalarna.

Framför allt visar artikeln ett ointresse för de överskuldsatta och skuldsaneringslagens brister.

Min förhoppning är att tidningen publicerar den information tidningen fick den 27 september.

SVAR DIREKT:

Tidningen negligerar ingalunda att allt fler människor hamnar i skuldfällan. Det är viktigt att belysa mekanismerna bakom detta accelererande samhällsproblem. Det var också därför vi gav problematiken stort utrymme i vår artikel 27 september.

Vi beklagar dock att artikeln fick ett något snedvridet fokus. Med ovanstående inlägg har frågan fått sitt rätta perspektiv.

RUNE ANJOU

Mer läsning

Annons