Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att spärra av cykelvägarna

Annons

Vi tycker det är otroligt bra att aktiviteterna och turistattraktionerna och möjligheterna används i Mora. Men det får inte gå till överdrift.

Det är dåligt att cyklande ortsbor fråntagits möjligheten att cykla från Utmeland till det av kommunen för stora pengar anordnade jättefina badet vid Saxviken, under det jättefina vädret.

Att som två vuxna och tre barn behöva betala 140 kronor för att cykla på kommunal mark är något jag stör mig otroligt på, speciellt som funktionärer och andra ser badleksaker och badlakan på cyklarna. Nu tvingades vi cykla med en treåring och två andra barn bredvid hårt trafikerad väg, Malungsvägen, genom Mora och via rondellen nedanför Mattsons Järn-huset på grund av avspärrningarna.

Istället för de säkra cykelvägarna vi har betalat med skattepengar! Hela Mora Sur(r)ar om de här idiotiska begränsningarna på cykelbanorna.

Jag har ingen större lust att betala 420 kronor för att åka till badet tre dagar för att mina barn ska cykla tryggt, då är simhallen betydligt billigare.

Hoppas ni tänker längre än näsan räcker nästa år. Det hade räckt med 2,5 meter mindre omkrets på avspärrning på sträckan och folk hade kunnat använda cykelvägen längs järnvägsspåret.

För annars förlägger jag min och barnens semester annorstädes när det här sker nästa år trots intresse både bland barn och mig själv.

På söndag tar jag bilen bort till badplatsen, om det är sommar och sol, och bidrar till naturförstörelsen på så sätt.

Mikael Fors, Utmelandsbo

Mer läsning

Annons