Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feelgood mår dåligt

Annons

Det var i augusti förra året som Feelgood slog upp portarna till sina motionssalar vid Grand hotell.

Några månader tidigare hade liknade skett i Sundsvall. Tillsammans bildade de Feelgood Sport, ett dotterbolag till Feelgood Svenska.

När moderbolaget fick ekonomiska problem försattes dotterbolaget i konkurs, vilket drabbar verksamheterna i Sundsvall och Falun.

Stefan Carlsson berättar att i Falun har man, jämfört med budget, kunnat uppvisa ett bra resultat. Men det tar några år innan en sådan här satsning går runt. Därför var det kört för Faluns del när moderbolaget inte kunde behålla den ekonomiska stöttningen som var så viktig i inledningen.

I Falun drabbar nu detta främst fyra anställda: Stefan Carlsson, Caroline Desmeules, Petter Myhlback, Marion Backlund men också ett 20-tal instruktörer.

- Stämningen hos oss har pendlat mellan sorg och bedrövelse, säger Stefan Carlsson.

Och så var det alla medlemmarna, där vissa har betalat mycket pengar för att få träna på Feelgood. Det finns exempel på personer som betalat 5 600 kronor för ett 18 månaders kort. Risken finns att de nu får räkna med att träningskortet blir värdelöst.

- Det är dessa personer som vi i denna stund känner mest för. Men för 95 procent av medlemmarna handlar det om att de gör delbetalningar varje månad (399 kronor månaden). Nu har vi upphört med betalningarna under juni månad. Sedan får vi se vad som händer, säger Stefan Carlsson.

Här kunde sagan om denna motionssatsning i Falun vara slut om det inte handlade om fyra handlingskraftiga personer, som riskerar att bli utan jobb.

- Här har vi, trots allt, ett jäkla anamma. Därför undersöker vi nu möjligheterna om att kunna driva verksamheten vidare i egen regi.

- Det känns som möjligheten finns. I dag har vi 400 medlemmar. Vi skulle behöva dubbelt så många. Men det är nivå som inte känns omöjligt att komma upp till, säger Stefan Carlsson, samtidigt som han nämner att det inte är självklart att verksamheten då skulle ske i de nuvarande lokalerna.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons