Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favorit i repris för Elfsborg

Annons

Före matchen snackade vi om det. Att vi skulle gå ut och göra likadant som mot Sundsvall. Det är ju helt sjukt, säger målvakten Johan Wiland.

Som knappt rört bollen innan hans Elfsborg tagit ledningen med 2-0.

Först var det Hasse Berggren som fick bollen efter ett inspel från Andreas Drugge. Berggren direktskarvade in ettan. I tredje minuten. Exakt samma tid som Lasse Nilsson gjorde 1-0 mot Sundsvall för två veckor sedan.

Ryavallspubliken trodde knappt sina ögon när Samuel Holmén sköt in tvåan från långt håll i femte minuten. Exakt samma tid som Hasse Berggren gjorde 2-0 mot Sundsvall.

Så långt var det pigga elfsborgare mot ett virrigt Trelleborgsförsvar. Men efter den magnifika starten avtog anstormningen. En reducering av Stephen Ademolu i tolfte minuten satte ner Elfsborgs spelhumör.

Resten av första halvlek spelade vi dåligt. Både offensivt och defensivt. Det bästa var att vi ledde med 2-1, menar Haglund.

Men Trelleborg hade då sin bästa period. Utan att komma närmare.

Vi fick en chans att jobba oss in i matchen. Efter vårt mål såg det riktigt hyggligt ut, tycker Trelleborgs tränare Conny Karlsson.

Men det ville sig inte riktigt. Fast visst var det nära när Patrik Redo slog på ett hårt skott från nära håll som Johan Wiland tvingades till en riktigt bra räddning på.

Efter paus började Elfsborg hålla i bollen lite bättre.

Då lyckades vi låsa matchen, säger Haglund.

Han gladdes åt att hans spelare var piggare i benen än sina motståndare i slutet. Detta trots cupmatchen mot Glentoran i torsdags.

Jag trodde det skulle tala för oss. Men vi fick det inte att fungera i andra halvlek. Ingen fart och inget tryck. Jag är besviken att vi inte var mer aggressiva, säger Conny Karlsson.

Som kunde konstatera att matchen dog helt när Kristoffer Arvhage drog in en frispark från drygt 20 meter när det var 20 minuter kvar.

I slutet hade både Andreas Klarström och Samuel Holmén fina möjligheter att öka på.

Men 3-1 räckte gott och väl. Det var exakt samma segersiffror som mot Sundsvall. Med en likadan matchutveckling.

Därmed tog Elfsborg tre viktiga poäng och har fått betydligt fastare mark under fötterna.

Trelleborg visade inte mycket som tyder på att laget kan ta sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Där har Conny Karlsson en hel del att jobba med.

TT

Mer läsning

Annons