Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastnade i kontroller

Annons

AVESTA
När 100 000 personer var på väg fanns också trafikpolisen på plats.
Vid laserkontroller i Brovallen och Rembo fastnade många fortkörare.
Men inga olyckor rapporteras från södra länsdelen.

Polisens fasta hastighetskameror efter riksväg 70 var ur funktion. Men trafikpolisen upprättade kontroller med handhållen lasermätare, bland annat vid länsgränsen söder om Avesta.
Efter några timmar hade 23 fortkörare rapporterats vid kontrollen i Brovallen. En bilförare hade blivit av med körkortet. Den uppgiften kom vid halv sex-tiden på skärtorsdagskvällen.
Något senare besökte tidningen en laserkontroll efter 70-sträckan förbi Rembostugan. På bara tio minuter stoppades två bilar som hållit för hög hastighet på väg norrut.
Under torsdagen och fredagen var det många bilförare som verkade besvärade över att ha bilar framför sig. Det blev ryckiga omkörningar och tvärbromsningar med farliga möten. Men polisen hade inte fått in några uppgifter om olyckor i Avesta, Hedemora eller Säter fram till sextiden på fredagskvällen.
En person är misstänkt för rattfylleri i södra länsdelen. Han greps efter att ha fått lift från Broddbo norr om Sala där han kört av vägen. Polisen hade tidigare fått larm om att en bil vinglade söderut efter riksväg 70 på väg mot Avesta.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons