Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastklämd efter singelolycka

Annons

Det blev en hektisk lördagskväll för personalen vid räddningstjänsten i Transtrand då två singelolyckor inträffade inom deras område med bara tio minuters mellanrum.

Det första larmet kom klockan 18.38 då en personbil kört av vägen vid Osanden, cirka fem kilometer norr om Sälen i riktning mot Särna. Föraren, som var ensam i bilen, tycks ha klarat sig utan allvarligare skador men var rejält omtöcknad och togs omhand av ambulanspersonal.

Knappt hade räddningskåren från Transtrand hunnit fram till platsen då nästa larm kom. Den här gången om en våldsam avåkning i Heden i Lima, på västra sidan av älven. I bilen färdades två yngre män från Malung. Enligt uppgifter hade de båda känt röklukt i bilen och misstänkte att den höll på att börja brinna. De hade därför via mobiltelefon tagit kontakt men en person som stod redo med sin brandsläckare.

Möjligen ledde misstankarna till att det gick i fortaste laget och färden tog slut innan de nådde kompisen med brandsläckaren. Efter att ha fått sladd gick bilen ned i ett dike där det tog stopp mot en vägtrumma.

Bilen voltade och föraren kastades ur och blev delvis fastklämd under det voltade fordonet. Många bybor skyndade till och såg till att föraren kom loss i väntan på att ambulans samt räddningstjänsterna från både Transtrand och Malung hann fram till olycksplatsen.

De två männen i fordonet fördes i ambulans till Mora lasarett. Föraren, som klämdes fast, hade ådragit sig kraftiga skador i en axel, en arm och ett ben medan passageraren var allmänt mörbultad. Polisen har inga misstankar om eventuell onykterhet vid någon av de två singelolyckorna .

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons