Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast i Grekland utan flyg

Annons

Förra lördagen åkte Reyhane Narighi, från Borlänge, till Thessaloniki med sina studiekamrater på en sedan länge planerad studieresa. Eleverna valde att boka sin resa hos Aer Olympic. De anlitar flygbolaget Transjet till sina charterresor.

Redan i samband med nedresan var det problem. Transjet hade då ett flygförbud utfärdat av Luftfartsinspektionen. Men ersättningsplan ordnades för de resenärer som skulle iväg på semester. Något man inte gjorde när samma resenärer skulle hem, helgen som var.

Reyhanes resa blir nu dubbelt så dyr. Eleverna från Uppsala universitets receptarieprogram betalar resan helt ur egen ficka. En reguljärbiljett från Aten till Stockholm/Arlanda kostar lika mycket som hela charterresan. Till det kommer ett par extra hotellnätter. Och all oro för en inställd hemresa och ett missat jobb.

- Reyhane kommer till Arlanda i kväll men så sent att hon måste övernatta hos en väninna i Uppsala, berättar pappan, Hamid Narighi. Föräldrarna har hjälpt till att boka hemresan och även lagt ut för den. Reskassan börjar av naturliga skäl att bli skral. De har förklarat för hennes chef vad som hänt och sommarjobbet finns som tur är kvar.

Aer Olympic arrangerar inte paketresor och då gäller inte heller resegarantin. Det är därför fullt möjligt att de strandsatta svenskarna i både Grekland och Spanien inte kommer att få ersättning för sina extra utlägg, rapporterar Svt under måndagskvällen.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons