Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast i bombernas Spanien

Annons

I Fuengirola finns svenska kyrkan där Bosse och Karin Wallin från Sollerön verkat i fem år och just nu förbereder återflytten till Sollerön där Bosse återinträder som församlingens kyrkoherde.

- Vi får verkligen hoppas att det stannar vid de vansinnesdåd som redan utförts. Fortsätter det här kan jag inte åka hem som beräknat, då behövs jag här, berättar Bosse på telefon från Fuengirola.

Han berättar att han just varit på platsen för midsommaraftonens terrordåd och säger att förödelsen var mycket stor. Hotellfastigheten hade skador ända upp på fjärde-femte våningen.

Enligt uppgift skadades sex personer, men inga svenskar fanns bland dem. Det bor annars uppemot 30 000 svenskar på spanska solkusten.

- Detonationen kom klockan 07.00 på morgonen och hade föregåtts av några telefonsamtal där det varnades för ett sprängdåd. Smällen var så kraftig att den hördes ända upp till Torremolinos flera mil härifrån, berättar Bosse Wallin.

Det var en engelsman som fick de allvarligaste skadorna. Han fick splitter i bröstet. Detonationen i Mijas skadade däremot inga människor.

- Vi har höjt beredskapen vid kyrkan sedan någon med avföring skrivit "ETA" på väggen utanför. Kyrkan kan ju vara ett mål för att påkalla ny uppmärksamhet för det budskap attentatsmännen vill förmedla. Vilket budskapet är känner jag inte till, men förhoppningsvis är det som hänt en engångsföreteelse här i Fuengirola och sannolikt orsakat av EU-toppmötet i Sevilla.

Blir Bosse Wallin sannspådd på den punkten kommer han och Karin att börja hemfärden mot Sollerön den 15 juli.

- Vi bilar upp till Sverige där jag lämnar över bilen till min efterträdare, Peter Wikström, Eksjö, som tar över som sjömanspräst i Fuengirola från 1 september. Själv går jag i tjänst på Sollerön den 1 augusti. Så är det planerat.

- Men det är alltså under förutsättning att det inte fortsätter smälla här. I så fall måste jag skjuta på hemresan, avslutar Bosse Wallin.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons