Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farthindren på Tällbergsvägen

Annons

Grattis till Leksands kommunstyrelse för ert kloka beslut att ta bort bulorna på Tällbergsvägen. Men ett ännu visare beslut hade varit att aldrig lägga dit dem. Hade ni bara besvärat er och begärt in remissvar från exempelvis Caravan club och boende längs vägen, så hade vi skattebetalare kunnat få något vettigt för de 50 000 kronor som detta misstag kostat.

Ett tips på åtgärd, som inte kostar några stora pengar, men är mycket effektivt, är att måla upp streck i vägbanan, så som ofta förekommer före rondeller, vilket gör att hela bilen vibrerar, om man kör för fort. Ytterligare synpunkt på Tällbergsvägen är varför refugerna är så långa och med så hög kantsten, att omkörning är helt omöjlig. Om till exempel ett fordon får motorstopp, blir det snabbt långa köer och kaos i trafiken. Det skulle ha räckt med ett antal några meter långa refuger och dessemellan ha möjlighet att kunna ta sig förbi ett stillastående fordon.

Först byggs en stor fin motorled och sedan byggs den om för att försvåra framkomligheten. Var finns logiken och det sunda bondförnuftet, som er tidigare partiledare Gunnar Hedlund hade i stort mått.

Men som tur är, är det val igen nästa år.

BESVIKEN HEMFLYTTAD MAS

Mer läsning

Annons