Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre byggjobbare arbetslösa den här vintern

Annons

- De senaste åren har vi haft en gynnsam utveckling på arbetsmarknaden. För närvarande har vi 320 arbetslösa varav 170 är byggnadsarbetare. Flertalet av dem är på väg att få arbete. Vi har haft mindre arbetslösa byggnadsarbetare den här vintern jämfört med förra vintern, berättar Arbetsförmedlingschefen Mariana Pettersson i Rättvik.

- När byggnadsarbetarna har fått jobb räknar vi med att cirka 3,7 procent arbetslöshet. Lägre än så kan vi nog inte komma. Några varsel känner jag inte till.

- Trapp- och ledstångsfabriken drabbades av problem före jul, en maskin krånglade, men problemen är på väg att lösas, säger Mariana Pettersson.

- Byggbranchen lever med temporär nedgång men i huvudsak upplever jag en expansion av näringslivet. Jag känner ingen oro och den konkurs trappfabriken drabbades av är på väg att lösas genom en rekonstruktion av företaget.

Näringslivschef Jan Bertil Norling bekräftar att flera intressenter förhandlar om att få etablera sig i Samhalls gamla lokaler.

- Siljans Chark är på väg mot en kraftig expansion och många positiva saker händer just nu i Rättvik, säger näringslivschefen.

Mer läsning

Annons