Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre bingospelare

Annons

-Vi flyttar dit vårt kansli med två anställda. I lokalerna får vi också plats med konferensrum plus att en del av utrymmena ska användas för loppmarknader.

Det berättar Kjell Israelsson, ordförande i Ludvika Handbollsförening, LHF.

LHF lämnar kanslilokalerna i hörnet Fredsgatan-Carlavägen och förhoppningen är att inflyttning vid Eriksgatan kan ske den 15 januari. Bakgrunden till flytten är att bingohallen i samma hus vid Fredsgatan har drabbats av om inte kris så i alla fall problem.

-Sedan rökförbudet infördes den 1 juli i år har bingohallen tappat mellan 25-28 procent av omsättningen. En hel del bingospelare vill ha möjlighet att röka, konstaterar Israelsson.

I bingoalliansen ingår nio föreningar, bland annat LHF, vilka har provision på omsättningen. Verksamheten sköts av företaget Svensk Bingokonsult och hallen i Ludvika omsätter uppåt sex miljoner kronor per år.

Med andra ord har man hittills tappat över 500 000 kronor i omsättning vilket antas förklaras av det införda rökförbudet som förutom bingohallar också bland annat gäller på alla krogar.

-Vad vi kommer att göra är att flytta in bingohallen i våra nuvarande kanslilokaler på 70 -80 kvadratmeter. En del av nuvarande bingolokaler görs om till rökrum, upplyser Kjell Israelsson.

Lokalen som tidigare var Citytvätten och en tid Ludvikatvätten är på drygt 100 kvadratmeter. Lokalen har stått tom ända sedan Ludvikatvättens ägare T & M International försattes i konkurs i början av 2003.

Fastighetsägaren Bor Nord Fastigheter AB sökte förgäves efter en ny hyresgäst. När Ludvikabolaget Farstukvisten AB tog över Bor Nords fastigheter den 1 november, gick det snabbt att hitta en hyresgäst.

-Det har varit flera intressenter och att det blev LHF beror helt enkelt på att de var snabbast med att skriva på hyreskontraktet, säger Nicklas Andersson vid Farstukvisten.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons