Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre arbetstimmar för sommararbetare

Annons

- Men det blir flexibelt. Normalt blir det sex timmars arbetsdag, säger kommunchefen Kalle Gustafson efter föredragningen i kommunstyrelsens arbetsutskott.

- Bland de 50 jobb som vi tar bort så försvinner arrangemangsgruppen som varit aktiva under bluesen och Ludvikafesten. För att klara Ludvikafesten så får de feriejobbare som arbetar hos Östansbo IS och Ludvika Fotbollsklubb jobba under Ludvikafesten och då kan det allt handla om tio timmars arbetsdag och inte bara sex, säger Gustafson.

- Gruvmuseet har också haft feriejobbare men det är stängt i sommar.

- Sommarorkestern blir kvar och där har vi en flexibel inställning där det kan handla om 16 till 32 feriearbetare, det beror lite på hur många det blir från Smedjebacken och att orkestern ska få de instrument som behövs.

- Men det blir säkert en del turbulens när vi erbjuder färre antal feriejobb. Men trots detta så ska man ha i minnet att vi har flest kommunala sommarjobbare i Dalarna. Vi prioriterar exempelvis solstrålar eftersom det kan stimulera ungdomar att välja en utbildning som kan leda till jobb inom vård och omsorgerna, säger kommunchefen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons