Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färnäsrevy lokalare än någonsin

Annons

På fredag kväll är det premiär på "Färnäsrevin". Årets upplaga heter "Kan eta bi nå ä"? vilket på svenska betyder Kan det bli något.

Revygänget består av sju små- och storveteraner med Torbjörn Nilsson, Gunnar Grannas, Åke Mattsson, Jan Erik Larsén, Jonas Mjöberg, Märta Mattsson och Ingrid Dahlberg. Dessutom deltar två personer, som är hemliga för publiken fram till föreställning.

Revyns röda tråd att det är en antirevy och förmodligen den lokalaste lokalrevyn i hela Sverige. Inte ens folk från grannbyn, Nusnäs, förstår Färnäsmålet på scenen.

Revyn kommer bland annat att bevisa att det går utmärkt att sjunga på Färnäsmål. Sången underlättas av den husorkester, som backar upp aktörerna. Musiktrions kapellmästare är Anders Olpers, keyboard. Niklas Frid spelar bas och Tony Hansson gitarr.

Precis som tidigare år är det Robert Olanås och Helene Brandt, som svarar för manus och text till musiken.

Nysatsning på nationaldag

u På tisdag kväll nästa vecka blir det ett stormöte i Mora kulturhus. På dagordningen står firandet av Sveriges nationaldag. För första gången är nationaldagen en egen helgdag, måndagen den 6 juni.

Anneli Larsson och Imola Mokos, från kulturförvaltningen är kordinatorer inför mötet till vilken inbjudan gått ut till alla föreningar, hembygdsgårdar, näringsliv och byalag med flera. Vid mötet ska en kommitté bildas med mål att ta fram idéer och program för att göra nationaldagen till en folkfest i Mora.

Enligt Anneli Larsson bibehålls traditonella programpunkter, som flaggparad och samling i gamla kommunalhusparken. Dessutom finns en rad andra idéer med aktiviteter på flera platser i hela Mora centrum. En tanke är att arrangera Moraspel, mellan Moras samtliga byar, i grenar som hästskokastning och dragkamp. På tisdagen kväll ska floran av uppslag blomma ut i Kulturhuset.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons