Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farligt att gå i snö?

Annons

Svar till "Hoppas

på snar bättring",

den 20 februari.

Visst är det omtänksamt av Noretfolket att kräva att det ska vara rena trottoarer för att folket ifrån byarna ska kunna handla i centrala delarna av Leksand. Men har vi klarat av att skotta oss fram till Hjulbäcksvägen och plöjt oss fram till Fornby, slirat genom Grytnäs, klarat farthindren vid Västanvik och fått se den vackert, av våra skattemedel upplysta rondellen, åkt över den upplysta, även den med skattemedel från Hjulbäck, bron och parkerat våra snöiga bilar. Då klarar vi nog att gå till posten eller banken, på en trottoar med snö på också, även om det alltid är ovant eftersom vi inte har några sådana.

Våra gamla med rullatorer och våra barn får klara sig utan sådant. De gamla har snöplogar på "rullarna", och barnen tycker att snö är ganska skojigt att leka i. Våra kort- och långväga gäster har förstått att Dalarna stundtals är täckt med snö under vinterhalvåret. Därför har de vinterskor på sig, och snöspade med sig när de kommer till de små idylliska byarna.

Hemma i storstaden kanske de går i lågskor och hatt. Att mot sin vilja ta bilen för att handla, vem tvingar er? Vi tar skidor eller spark för att ta oss till Siljansnäs när vi ska proviantera eller gå i kyrkan.

På Noretborna låter det som att det vore farligt att gå i snö. Och om ni ändå har snöspadar och tycker att det är dåligt skottat, vad ska ni göra då? Det är inte förbjudet att skotta trottoarer och vägar själv, som vi i det idylliska Hjulbäck.

SNÖRÖJARE I HJULBÄCK

Mer läsning

Annons