Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig väg till hockeyn

Annons

Även Furudals skolas föräldraförening kämpar för en hastighetsbegränsning vid samma övergång.

- Föräldrar är mycket oroliga för den farliga övergången. Flera tillbud har inträffat. Det har varit nära flera gånger, säger Åke Östlund, ordförande i föräldraföreningen på Furudals skola.

- Förra året fick vi en refug, vilken ska sänka farten på vägen, men det räcker inte, speciellt under vintern när det är mörkt, halt och ibland dåligt plogat.

- Många barn måste korsa vägen. Framför allt skolbarnen från Furudal. De andra barnen åker med skolbussen ända fram till skolan och behöver inte gå över vägen.

- Snart börjar dessutom hockeyskolan och deras elever ska korsa vägen många gånger varje dag. Naturligtvis hoppas vi på ett snabbt beslut, säger Åke Östlund.

Länsstyrelsen beslutar om det blir hastighetsbegränsning till 30 kilometer i timmen där det i dag är en hastighetsbegränsning på 50 kilometer i timmen. Vägverket, polisen och Rättviks kommun är remissinstanser.

Övergången till Vindförberg och Furudals skola på länsväg 301 trafikeras av mycket tung trafik.

- Trafikanterna kommer framför allt från norr i mycket hög hastighet.

- Ingenting har hänt ännu, men vi tror att länsstyrelsen är positiva till våra önskemål om hastighetsbegränsning av vägen. De är kloka människor och jag tror de vill hjälpa till att minska riskerna, säger Bengt "Fisken" Ohlsson, Fiskens Hockeyskola i Furudal.

- I sommaren kommer 1 300 elever till oss. Varje dag passerar cirka 200 personer vägen. Eleverna sover och äter i Furudals skola och ishallen ligger på andra sidan.

I genomsnitt passerar eleverna vägen sex gånger per dag. Naturligtvis är vi oroliga att någonting ska hända, säger Bengt "Fisken" Ohlsson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons