Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig strålning i hemmet

Annons

Svar till "Thomas Wallin, konstnär, Falun" MT 14 april, "Många sjukskrivna är ohållbart i längden":

Först vill jag säga att TV4-programmet med underrubriken "Hur sjukt är Sverige?" har jag inte sett eftersom jag är elöverkänslig och inte kan se på tv.

Däremot har jag stor insikt i hur det är att vara sjuk och vara ifrågasatt, underförstått kverulant.

Antalet elöverkänsliga ökar. I Sverige beräknas nu cirka fyra procent av befolkningen, i USA 3,3 - sju och i Tyskland anses 15 procent vara drabbade.

Den totala elektrosmogdimman som omger oss har mer än 40-faldigats de senaste 15 åren. Det är redaktörer och journalister som bromsar och förhindrar publicering av till exempel larmrapporter. Det lär finnas över 2 300 filer i ämnet i datorn. Som Thomas Wallin och många med honom kan se kan det här finnas en orsak, som förbises, till att många blir sjukskrivna.

De sjukdomssymptom elallergiker har är allmänna i befolkningen: sömnsvårigheter, tinnitus, utbrändhet, koncentrationssvårigheter, tappar ord, beslutsångest, tappar saker och ramlar, trötthetssyndrom, kraftlöshet i armar och ben, värk, framförallt värk.

Som Thomas Wallin så riktigt skriver: "Det kanske rent av är så illa att människor faktiskt blivit så sjuka". Däremot håller jag inte med honom om, att det bara beror på arbetsplatserna.

Hemmiljön är i många fall lika dålig med digital-tv, mobiltelefon, klockradio, dessutom DECT-telefon som strålar kraftiga mikrovågor, som att ha en mast 50 meter från sängen, om strålar 24 timmar per dygn. Inte bara i det egna hemmet utan även i grannskapet 400-700 meter. Alltså även till grannarna.

Carin Tibell, Våmhus

Mer läsning

Annons