Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgsprakande jubileumsfest

Annons

Det kommer att bli en färgsprakande, effektfull och pampig tillställning när 20-årsjubilerande Ludvika Mini Cirkus bjuder in till festival på Aveny i nästa vecka.

Fredagens generalrepetition gav i varje fall ett klart besked om detta.

- Det ser bra ut, konstaterade cirkusbasen Barbro Nordström utan att blinka.

- Jag vet att våra ungdomar alltid gör sitt yttersta och då måste man vara nöjd.

Temat med årets nyproducerade föreställning är luft, vatten, eld och jordens cirkus.

- Vi har sytt upp en helt ny kostymuppsättning inför festivalen. Det handlar om en kostnad på runt 50 000 kronor, berättade Barbro.

I temat vatten återfinns såväl sjögräs, sjöhästar, sjöstjärnor och naturligtvis en fisk. En fisk av absoluta bästa sort i form av Frida Nilsson. Den snart 18-åriga rep-artisten fångas i ett nät och försöker sedan på ett graciöst och elegant sätt att slita sig loss.

Att Frida är en artist i yppersta världsklass bevisar även det faktum att hon under torsdagen fick en inbjudan att vara med på den stora festivalen i Wonghan i Kina under oktober.

- Jag trodde inte att det var sant. Det ska bli jättekul och jag har aldrig tidigare varit i Kina.

Som sjögräs återfanns bland annat Rebecka Bjelke. Hennes far Fredrik var själv med och startade minicirkusen för 20 år sedan. Traditionens makt är stor!

Förutom de duktiga unga stjärnorna i Ludvika kommer även unga artister från Finland, Kina och Ryssland att förgylla de sju föreställningarna i nästa vecka.

Vid festivalen år 2000 i Ludvika skedde händelserna i ett stort inhyrt tält.

- De pengarna har vi inte den här gången. Det handlar om en hyra på runt 200 000 kronor. Personligen tror jag att besökarna ändå kommer att trivas i den behagliga temperaturen på Aveny, hoppas Barbro Nordström.

Kostymer, kulisser, dekor, musik och suveräna duktiga artister är en lovande garanti för ett lyckat besök under veckan.

Tyvärr får vi inte se världsstjärnan Cecilia Hedlund i aktion. Hon befinner sig på en stor turné i Tyskland. Nästa gång hon kommer till Ludvika är det för att gifta sig!

Galapremiären på Aveny sker på på onsdag och sedan blir det föreställningar varje dag fram till lördag.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons