Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgrik lek med pistol

Annons

Sedan ett par år tillbaka driver Jimmy Jacobsson och Ronnie Fälth gokartbanan i Vikmanshyttan. Deras erfarenhet är att kunderna i hög grad vill ha en heldag fylld av upplevelser.

- Paintball är ofta efterfrågat. I dag är vissa sällskap beredda att först köra gokart här för att sedan fortsätta till Västerås för få spela paintball, säger Jimmy.

I stället för att åka de tio milen till Västerås behöver nu kunderna bara gå 450 meter till det gamla kolförrådet på industriområdet för att få stilla sitt paintballbehov.

- Det är min farmor som äger förrådet och vi har fått bygga en bana i en del av det, säger Ronnie.

De båda har ägnat de tre sista månaderna till att röja undan i lokalen för att göra plats åt banan. Cirka en tredjedel av den 3 000 kvadratmeter stora lokalken har de tagit i anspråk.

- Det här kräver en hel del planering, nu är det bara en del justeringar kvar, vi öppnar om en till två veckor. Jag tror att vi är den enda inomhusbanan i Dalarna, säger Jimmy.

I banan kommer paintball-spelarna att kunna sick-sacka sig fram mellan byggnadens naturliga pelare, bilvrak, cementrör med mera.

Kunderna utrustas med skyddsmask, särskilda kläder och en så kallad markör, en luftdriven pistol med vilken plastkulorna fyllda med färg avfyras.

- Ett spel tar cirka tio minuter sedan är det paus. Man blir fort trött, adrenalinet pumpar i kroppen, säger Ronnie.

Han sätter en markör i händerna på tidningens utsände och rusar i väg som "måltavla" bland de olika hindren. Efter ett par sekunder har skribenten glömt tid och rum. Pulsen ökar snabbt i takt med att markören avfyras.

Olika typer av spel kan erbjudas. En modell är att två lag ska försöka ta ut varandra. En annan modell är att lagen utgår från sina respektive baser för att hämta hem en flagga.

- Sedan har vi den elaka modellen som ofta beställs vid svensexor. Då får den som ska gifta sig strida ensam mot alla andra.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons