Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgglada hästar gjorde succé

Annons

Det är helt fantastiskt. Att få med sex hästar och ett par barnträskor bland alla dessa fantastiska prylar som finns på Formex, landets största mässa för uppköpare, säger Christina Liljegren, informationsansvarig på Grannas A. Olsson Hemslöjd AB i Nusnäs.

Vårformex gick i år i den lekfulla andan och det var Paula Malm, trendexpert och designer Annika Warberg som valde prylar och tillsammans med florist Peter Ödegård jobbade med utställningen.

Mitt i utställningen med bord och montrar hade det byggts upp en kaffebar där besökarna fick slå sig ner och fika samtidigt som de kunde beskåda alla nyheter. Vid ett av soffborden hade tre av Grannas hästar, målade i gammaldags matta milda toner, placerats.

- De färgglada uppstickarna är grundmålade med färg vi fått över efter specialbeställningar från olika företag. Den lila är efter läkemedelsföretaget AstraZeneca, den röda är från Stora Enso Kvarnsvedens beställning och den gröna efter AssiDomäns.

Konstnärerna på Grannas har använt grundfärgen och sedan gjort en egen variant av häst. Vilket blev mycket lyckat.

Under en jättelik buddastaty står de röda barnträskorna och glänser.

- Det började med att Annika Warberg, designer på mässan, kontaktade oss och frågade om vi kunde plocka ihop något speciellt som vi trodde skulle passa i sammanhanget. Jag tror att hon ville ha något oväntat och valde därför hästar, säger Christina som följer instinkten.

Men det gäller att ha fingret i luften, som hon uttrycker det.

- Vi fick många fler beställningar på grund av det här. Tack och lov, för förra året var kritiskt. Nu kan vi se fram emot det nya året med tillförsikt. Det är nog ganska lyckat att våga ta ut svängarna, menar en överlycklig Christina.

Det gäller att våga. Men får man tillverka en lila häst undrar säkert någon.

Javisst, det hela kanske är en generationsfråga - eller modet att förnya sig.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons