Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fara räddade biltjuv

Annons

Mannen är också anhållen misstänkt för bilstöld, brott mot narkotikastrafflagen, narkotikarattfylleri och för att ha kört bil utan körkort.

Det började med att polisen fick larm om en dikeskörd bil på riksväg 50 i närheten av Balungsstrands sågverk. Larmet kom klockan 23.45 i onsdags natt.

Den som ringde berättade om en bil i diket och fotspåren som ledde bort från platsen. En hundpatrull från Borlängepolisen larmades ut. När de kom fram till olycksplatsen var bilen fortfarande övergiven. Patrullen med hunden Fara i spetsen följde de vindlande spåret i snön under flera timmar. Strax före klockan fem i går morse gav hon tydliga indikationer på att det fanns något framför dem. De sista hundra metrarna gick hon på doften i luften och träffade på mannen som satt vid ett träd i skogen. Han var kontaktbar men ganska illa däran efter timmarna ute i den kalla natten. Poliserna fick stödja honom hela biten fram till farbar väg.

Mannen fick sedan åka med i polisbilen tills de mötte den tillkallade ambulansen. I den fördes han till Falu lasarett för fortsatt vård. Där uppges skadorna vara lätta. Han får stanna kvar tills i dag för kontroll.

Hundföraren Lars Andersson är väldigt nöjd med sin Fara som han haft i ett par år nu.

I går sov de ut efter strapatserna, berättar han.

Det är en underbar känsla som en hundförare får när hunden räddat livet på en människa.

-Det blev ett lyckligt slut. Det är det som är det viktiga, säger Lars Andersson.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons