Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får servera vin och öl

Annons

Socialnämndens arbetsutskott har gett tillfälliga serveringstillstånd för flera olika arrangemang i sommar där det nu blir tillåtet att servera vin och öl.

Snöå Bruk får genom Karl Sprenger tillstånd att servera starköl och vin på Storängets Folkpark i Nås vid tre tillfällen, på midsommarafton den 20 juni, den 26 juni och den 23 augusti. Socialnämnden kräver att det ska finnas två vakter på Storänget då det vid tidigare tillfällen gjorts anmälningar om viss oro där.

Minst två ordningsvakter krävs också för att öl och vin ska få säljas i ett tält i samband med flygfesten i Järna 8-9-10 augusti. Tidigare har flygklubben stått för serveringstillståndet men klubben saknar kunskaper i alkohollagen så nu ska Roger Isaksson ansvara för serveringen. Han driver café och restaurang i Sala. Isaksson har förklarat att serveringspersonalen ska få utbildning i alkohollagen. Socialnämndens arbetsutskott påpekar att personalen ska se till att ordning och nykterhet råder i serveringstältet.

I samband med marknadsdansen i Järna den 14 juni ska öl och vin säljas i ett serveringstält vid idrottsplatsen. Hans Avér på Dala-Järna hotell som ska ansvara för serveringen har fått serveringstillstånd. Även här ska personalen se till att ordning och nykterhet råder samt att underåriga inte serveras alkoholdrycker.

Fyllerist piggnade till

NÅS. En kraftigt berusad person uppträdde så pass stökigt vid fredagskvällens logdans i Lindesnäs att vakterna fann för gott att kalla på polis. De långa insatsavstånden för polisen under helgerna gjorde dock att mannen hann piggna till så pass att polisen bedömde att mannen kunde ta sig hemåt för egen maskin.

Mästare bakom flötet

VANSBRO. Tobias Ersbjörs från Skamhed tog hem segern när SM i internationellt mete hölls i vatten runt Växjö i Småland och kan därmed titulera sig svensk mästare. Tävlingarna pågick under två dagar och 18-årige Tobias lyckades hala in 11,6 kilo fisk vilket visade sig räcka till segern. I klassen för yngre juniorer placerade sig Vansbros Markus Enström på en fjärdeplats.

Mer läsning

Annons