Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får man publicera vad som helst

Annons

I lördagens tidning har den vikarierande kulturredaktören Göran Pettersson gått över gränsen. När han i sin kolumn skriver: "Vi ska spreja DDT i deras ögon och ringa Anticimex". Då undrar jag om man inte har gått ordentligt över gränsen i sin argumentation.

Att spruta DDT i ögonen på de som inte delar vikarierade redaktör Petterssons uppfattning är ett grovt övertramp. Man häpnar att den ansvarige utgivaren över huvud taget har tillåtit en publicering av detta.

Frågan skulle även kunna ställas till en åklagare om det inte kan rubriceras som olaga hot.

DDT är ett oerhört giftigt ämne som i många år har varit förbjudet i vårt land. Att däremot ha en giftig penna eller tunga tycker jag är trevligt, för debatten blir då mycket tydlig och konkret.

Det som bland annat har upprört vikarierade redaktören så oerhört är att den moderata landstingsgruppen driver en linje som innebär att landstinget inte längre ska ge några bidrag till Dalateatern.

Kulturen är mycket viktig för befolkningen i Dalarna, där har vi ingen annan uppfattning än Göran Pettersson.

Vi tvingas trots detta göra nedskärningar i anslaget till kulturen, då vi anser att sjukvården måste prioriteras. För att sjukvården ska fungera nu och i framtiden är vi av den uppfattningen att landstingets verksamhet ska renodlas och endast innehålla hälso- och sjukvård.

För att renodla verksamheten vill vi att olika lösningar ska prövas. Vissa kulturverksamheter bör skatteväxlas med kommuner, vissa kan övergå till andra huvudmän. Nya kommunalförbund kan vara lösningen och Region Dalarna anser vi vara den naturliga samordnaren gällande länsövergripande kulturverksamhet.

Jan Wiklund (m).

oppositionsråd,

Landstinget Dalarna

Svar: Det vore förstås fel och olagligt att använda DDT. Jag ber om ursäkt. Kanske bör vi prova Radar först. Men jag förstår inte på vilket sätt det skulle vara olagligt, upprörande eller principiellt felaktigt att utrota skadedjur, insekter och annan ohyra.

Det är de populistiska kackerlackorna jag tycker vi bör spruta gift i ögonen på.

Att oppositionsrådet Wiklund uppenbarligen känner sig träffad av ett sådant tillmäle är... intressant.

Vikarierande kulturredaktör Göran Pettersson

Mer läsning

Annons