Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantasier om våldtäkt

Annons

Fantasier, spekulationer och felaktiga slutsatser från Mia Krantz för inte våldtäktsdebatten framåt.

Att jag skulle ha en förstående attityd mot män och en fördömande attityd mot unga kvinnor är struntprat.

Klädsel eller utseende på unga kvinnor ursäktar naturligtvis inga våldtäkter, vem tar du mig för? Det här med gemensam samhällsdräkt för både män och kvinnor, vad fick du det ifrån?

Att vara en "halvgammal" gubbe och starta en debatt kring frågor som i stor utsträckning rör unga kvinnors utsatthet har sina "risker".

Dagens könsmaktsordning har tyvärr skapat motsättningar mellan könen och alltför många debattörer hamnar därför alltför snabbt i ett könsförsvar när händelser och företeelser enbart förklaras eller ses genom ett par "genusglasögon".

Problemet är betydligt större och jag är orolig för att unga kvinnor offras i en affärsidé som går ut på att förvandla unga kvinnor från människor till produkter.

Juckande och tuttande produkter (flickor) i porr, mode, musikindustrin och i tv-såpor ger många människor en förvriden syn på sex, kärlek och samlevnad. De kommersiella/ människofientliga krafterna är kanske det största problemet att ta itu med om vi ska komma tillrätta med våldet och förnedringen av både män och kvinnor.

Som socialist är jag övertygad om klassbegreppet och klassanalysens betydelse även i den här frågan.

Leif Lindström (v)

Mer läsning

Annons