Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fans hyrde eget plan

Annons

Idén väcktes direkt efter Moras vinst mot Leksand.

- Nu måste vi fixa ett flygplan så vi kommer till Malmö.

Det var Mats Backmans förslag till kompisen Mikael Eriksson. Sagt och gjort. Vid 16-tiden i går eftermiddag lyfte en inhyrt plan fyllt av Morafans. Destinationen Malmö nåddes efter en dryg timma. I går kväll såg de matchen och vid midnatt var de hemma igen.

Oavsett resultatet var de ändå på plats. Det är inte varje dag Mora spelar i Malmö.

Hur gick det då till när Mats och Mikael fixade flighten?

- Grejen är att Micke känner en pilot, Jan Erik Westerlund, som jobbar på bolaget Direkt flyg, berättar Mats Backman när tidningen träffar honom alldeles före avresan från Mora flygplats.

Jan Erik kommer ursprungligen från Älvdalen men bor numera i Mellansverige

Mikael ringde Jan-Erik.

- Jag tyckte idén var bra. Först måste jag förankra den oss bolagets ledning. Det var grönt ljus, säger Jan Erik Westerdahl när han kollar in passagerarlistan före avfärd från Mora flygplats.

När planet var fixat, en Jetstream med plats för två piloter och 19 passagerare, ringde Mikael och Mats runt till medlemmarna i Mora IK:s hundraklubb under onsdagen. En sammanslutning med kärnan av Moras trotjänare.

Kostnaden för att följa med var 1 500 kronor.

- Responsen var enorm. Vi hade kunnat hyra in flera flygplan. Tyvärr var det endast 19 lyckliga som kunde följa med. På flygplatsen betalades avgiften och sedan lyfte planet söderut. Redan vid avfärden var hela gänget iklädda Moras isdress.

Flygplanet är annars stationerat i Västerås. Jan Erik flög upp det till Mora i går eftermiddag. Efter färden tur och retur Malmö så levererade Jan Erik tillbaka planet till Västerås.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons